Onze aanpak

Met onze Locatieverkenner brengen we kansrijke huisvestingslocaties in beeld. Samen met u. Stap voor stap. We beginnen met de contouren, criteria en randvoorwaarden. Die combineren we met unieke geografische data in een interactieve kaart. De (visuele) longlist die dit oplevert scherpen we in overleg met u aan. Daarna helpen we u de meest geschikte locaties te kiezen.

Schematische weergave van onze aanpak van de Locatieverkenner

Klik op de afbeelding om te vergroten

Stap 1

Contouren, criteria en longlist

We starten met de contouren en ruimtelijke criteria. Waar kan of mag wel en niet worden gebouwd of gewoond? Welke invloed hebben wet- en regelgeving en plannen voor bijvoorbeeld natuur, landschap, milieu en infrastructuur? Samen met u formuleren we de lokale criteria en randvoorwaarden. Welk soort locaties nemen we in de verkenning mee en hoeveel mensen wilt u er huisvesten? Wat moet de afstand zijn tot de huidige bebouwing en basisvoorzieningen? En welke eisen stelt u aan bereikbaarheid? We nemen lokaal beleid en de planlijst woningbouw mee. Maar kijken ook naar netcapaciteit, grondposities en risico’s rond water en bodem. Daarna koppelen we gegevens uit diverse beschreven bronnen aan unieke geografische data van een gebied in een interactieve GIS-kaart. U heeft nu een longlist van mogelijke locaties.

Stap 2

Strategische afwegingen en prioriteren longlist

In overleg met u scherpen we de longlist aan. We bespreken scenario’s en kunnen kaartlagen met criteria aan- en uitzetten. Misschien moeten we criteria laten varen, of juist toevoegen. We bekijken samen waar de quick wins liggen en op welke locaties een initiatief snel kan worden gerealiseerd. Het resultaat is een shortlist met kansrijke locaties.

Stap 3

Scenario’s, impact en locatiekeuze

In deze fase kiest u de locaties die het best matchen. Wij schetsen een aantal scenario’s van kansrijke locaties. Per scenario krijgt u een impactanalyse. Daarbij houden we rekening met geografische factoren, zoals het aantal inwoners nabij de locaties, bereikbaarheid en bedrijvigheid. U weet nu wat de kansen zijn en wat nodig is om eventuele belemmeringen weg te nemen.

Deze website delen via:

Scroll naar boven